Zwerfafval: niet bij ons!

Naar goede gewoonte houden we in de week van 18 tot en met 30 maart 2024 onze jaarlijkse lenteschoonmaak. Tijdens die week trekken scholen, verenigingen, vrijwilligers én inwoners de straat op om zwerfvuil te rapen. Wil je hieraan meehelpen? Dan krijg je van ons een gratis Mooimakerspakket. Want ... opgeruimd, dat staat netjes!

Omslagfoto: Halfpoint via Canva

Iedereen ergert zich blauw aan zwerfafval op straat. Het ontsiert de omgeving en berokkent veel schade aan het milieu. Het duurt heel lang vooraleer het afval volledig is vergaan. Een sigarettenpeukje ‘leeft’ nog 2 jaar en een stukje kauwgom al gauw 20 jaar! Het deksel van een drankblikje blijft zelfs levenslang bestaan…

Niet bij de pakken blijven zitten: doe mee aan de grote voorjaarsschoonmaak!

In de week van 18 tot 30 maart 2024 gaan de scholen op pad om zwerfvuil op te ruimen. We roepen alle meters en peters op om op zaterdag 30 maart 2024 te gaan opruimen in hun buurt. Daarnaast kunnen ook verenigingen en inwoners deelnemen. Op verschillende plaatsen, die je zelf kiest kan je zwerfvuil gaan opruimen.

Gratis materiaal om mooi te maken

Wens je graag mee op te ruimen? Neem contact op met ons op voor het nodige materiaal. Je kan dit aanvragen tot 15 maart 2024, zodat we nog de nodige tijd krijgen om dit te bezorgen.