Openbaar onderzoek ontwerp ruimtelijk beleidsplan

We organiseren een openbaar onderzoek over het ontwerp ruimtelijk beleidsplan Lievegem en het bijhorende ontwerp milieueffectenrapport vanaf vrijdag 1 maart 2024 tot en met woensdag 29 mei 2024. Je kan alle documenten online raadplegen of langskomen tijdens de infomarkt op dinsdag 12 maart 2024. Daar kan je meteen terecht voor een extra woordje uitleg.

Omslagbeeld: lokaal bestuur Lievegem

Een ruimtelijk beleidsplan is een document waarin het lokaal bestuur een visie ontwikkelt voor het gewenste ruimtelijk beleid voor de korte en langere termijn. Het ruimtelijk beleidsplan is de opvolger van de oude structuurplannen van de gemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. We streven naar een optimaal gebruik van de ruimte in Lievegem. Daarom maken een ruimtelijk beleidsplan dat inspeelt op de noden van onze toekomst. De gemeenteraad heeft het ontwerp van het ruimtelijk beleidsplan Lievegem en het bijhorende milieueffectenrapport voorlopig vastgesteld.

Kijk het ontwerp in en geef jouw mening

We organiseren een openbaar onderzoek over het ontwerp ruimtelijk beleidsplan Lievegem en het bijhorende ontwerp milieueffectenrapport vanaf vrijdag 1 maart 2024 tot en met woensdag 29 mei 2024. Wil je meer weten of heb je vragen?

Infomarkt op 12 maart 2024

Het ontwerp van het ruimtelijk beleidsplan wordt voorgesteld op een infomarkt op dinsdag 12 maart 2024 om 20.00 uur in de Grote Raadzaal van het administratief centrum KD72 (Kasteeldreef 72). Tijdens de infomarkt geven experten uitleg en beantwoorden ze jouw vragen. Inschrijven hoeft niet. Iedereen is welkom!

Reacties indienen

Wil je opmerkingen of bezwaren formuleren over het ontwerp van het gemeentelijk ruimtelijk beleidsplan en het bijhorende milieueffectenrapport? Dan moet je dit schriftelijk richten aan het lokaal bestuur van Lievegem tijdens de periode van het openbaar onderzoek vanaf 1 maart 2024 tot en met 29 mei 2024 op een van volgende manieren:

  • Stuur jouw brief naar het college van burgemeester en schepenen, Kasteeldreef 72 9920 Lievegem.
  • Geef je brief af tegen ontvangstbewijs in Kasteeldreef 72, 9920 Lievegem of Dreef 20, 9930 Lievegem.
  • Bezorg ons je reactie digitaal.