Drinkwatertappunt in de Oude Kalevallei

Goed nieuws voor wie graag gaat wandelen of fietsen in de vallei van de Oude Kale: Sinds begin december is er een nieuw drinkwatertappunt ter hoogte van het brugje in de Molenslag.

Omslagbeeld: Vincent Laroy

Hiermee wil Lievegem samen met waterleverancier Farys het gebruik van leidingwater als drinkwater promoten. Farys stond in voor de plaatsing en neemt ook het onderhoud en de kwaliteitscontrole op zich.

Toeristische informatie

De locatie is niet toevallig gekozen: Molenslag ligt centraal in de vallei van de Oude Kale. Dat is een populaire plek om te wandelen, fietsen of paard te rijden.Genoeg drinken is de boodschap wanneer je op de fiets zit. Of je nu recreatief fietst of je eigen ronde van Lievegem rijdt: zorg dat je bidon(s) goed gevuld zijn. Al kan je natuurlijk ook voldoende stops inlassen om even te genieten op een Lievegems terras.

Centraal thema

Er hangt bovendien een symbolische waarde aan dit drinkwaterpunt. Water speelt een centrale rol in het Lievegems verhaal. Zo ontleende de gemeente haar naam aan De Lieve, het oudste kanaal van Europa, fungeert het Lievegems grondgebied als belangrijk waterreservoir en zie je het waterthema zelfs terugkeren in de wapenvlag.