naar inhoud

Principiële beslissing fusie Lovendegem, Waarschoot en Zomergem

29 september ’17 (vr)
De gemeenteraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem hebben op 28 september 2017 de fusie van de drie gemeenten principieel goedgekeurd. De komende maanden zullen werkgroepen aan de slag gaan om de fusie voor te bereiden.

 

Infomomenten

Er worden verschillende informatie- en inspraakvergaderingen georganiseerd in de drie gemeenten zodat alle inwoners de kans krijgen om hun vragen te stellen en de nieuwe gemeente mee vorm te geven.

Alle inwoners zijn welkom op:

  • 11 oktober: Zomergem – 20.00 u. - Gemeenschapscentrum, Luitenant Dobbelaerestraat 14c
  • 12 oktober: Lovendegem – 20.00 u. - Raadzaal (achter het Sociaal Huis), Kasteeldreef 72
  • 16 oktober: Waarschoot – 20.00 u. - De Kring, Patronagiestraat 5

 

Nieuwe naam

Het fusieproject kreeg de werktitel De Lieve. Bij het kiezen van de uiteindelijke nieuwe naam van de fusiegemeente betrekken we onze inwoners. Via de gloednieuwe website of aan de balie in de gemeentehuizen kunnen tot en met 27 oktober 2017 suggesties worden ingediend.

 

Website

Sinds vanmorgen 8.00 u. staat de nieuwe site www.fusiedelieve.be online. Via deze weg verspreiden we steeds de meest actuele informatie over de fusie en de totstandkoming ervan. Veel aandacht gaat daarbij naar het verzamelen van vragen van inwoners. De meest gestelde vragen bundelen we op één pagina zodat elke inwoner ze kan raadplegen.

 

Nieuwsoverzicht