naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kampvuurverbod en verstrenging maatregelen rond watergebruik

27 juli ’18 (vr)
De aanhoudende droogte kan tot gevolg hebben dat de normale drinkwaterbedeling in het gedrang komt. Er worden dus enkele verstrengde maatregelen van kracht om het watergebruik te beperken.

Bij politiebesluit van de gouverneur is het daarom met onmiddellijke ingang verboden om water uit het publieke drinkwaternet, regenwater of grondwater te gebruiken:

  • voor het afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers, tenzij in het kader van de normale activiteiten van daartoe gespecialiseerde ondernemingen en in de gevallen waar het afspuiten in de regelgeving of vergunning is opgelegd.
  • voor het vullen of bijvullen van particuliere zwem- en plonsbaden (>100 liter), tenzij dit om technische redenen tijdens de aanleg van het zwembad voor het metselwerk vereist is.
  • voor het vullen of bijvullen van vijvers en het bevoorraden van fonteinen.
  • voor het reinigen van straten, straatgreppels, stoepen, voetpaden en riolen.
  • voor het besproeien van daken, gevels, tenten, luifels.
  • in de onderneming, voor doeleinden die niet absoluut noodzakelijk zijn voor het personeel, het productieproces of de bedrijfsactiviteiten.
  • voor het besproeien van velden, binnenplaatsen, grasperken en tuinen, tenzij in het kader van de normale activiteiten van land- en tuinbouwondernemingen.

 

Vuur

Het is verboden om op het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen open vuur te maken.

In natuurgebieden, provinciale domeinen, bossen of heiden in de provincie Oost-Vlaanderen wordt een absoluut rookverbod uitgevaardigd.

Het is ook verboden om op het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen vuurwerk te gebruiken.

Nieuwsoverzicht
water_m.jpg

Openingsuren & contact

Secretariaat & onthaal

adres
Dorp 19950 Waarschoot
Tel. tel.
09 250 59 00
Fax fax
09 250 59 55
e-mail
secretariaat@waarschoot.be

Lees meer artikels over