naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Huldiging Dirk Braeckman tot eerste ereburger van Waarschoot

25 april ’18 (wo)
Op zondag 29 april om 11.00 uur wordt Dirk Braeckman gevierd. De huldiging gaat door in zaal ’t Getouw, op de tweede verdieping van het gemeentehuis. Iedereen is welkom na inschrijving via jeugd.cultuur@waarschoot.be of 09 250 59 54.

Programma

- Verwelkoming door burgemeester Kim Martens
- Huldiging Dirk Braeckman
- Receptie aangeboden door het gemeentebestuur

Over Dirk Braeckman

Dirk Braeckman werkte de laatste 30 jaar aan een uniek portfolio. Zijn fotografie neemt in de beeldende kunst een uitgesproken en unieke plaats in. Braeckman nam deel aan vele nationale maar vooral ook internationale tentoonstellingen deel. Zijn werken waren te zien in LE BAL(Parijs), De Pont (Tilburg), De Appel (Amsterdam), S.M.A.K. (Gent) en ROSEGALLERY (Santa Monica, CA). In België was zijn werk ook te vinden in BOZAR in Brussel (2013), in M – Museum Leuven (2011) en in de Zeno X Gallery in Antwerpen (2015). Braeckman’s werken maken deel uit van belangrijke private en publieke kunstverzamelingen overal ter wereld. Verschillende boeken werden over zijn werk geschreven.

Braeckman won meer dan 12 prijzen en nominaties, waaronder de Vlaamse en Gentse Cultuurprijs en de nominatie om Vlaanderen te vertegenwoordigen tijdens de biënnale van Venetië in 2017. In 2016 kreeg hij voor de laatstgenoemde nominatie een ambassadeurschap van de gemeente Waarschoot.

Zijn uitgesproken oeuvre, blijvende inzet voor de wereld van de beeldende kunst en internationale erkenning maken van Dirk Braeckman de uitgesproken kandidaat om de eerste ereburger van Waarschoot te worden.

Bron en inspiratie tekst: www.dirkbraeckman.be

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Jeugd & Cultuur

adres
Dorp 19950 Waarschoot
Tel. tel.
09 250 59 54
Fax fax
09 250 59 55
e-mail
jeugd.cultuur@waarschoot.be