naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Waarschoot roept zwerfvuil een halt toe!

09 maart ’18 (vr)
Iedereen houdt van een propere gemeente, want een propere gemeente is een mooie gemeente. Nog al te vaak ontsiert zwerfvuil bermen, akkers en weiden. Het vervuilde landschap zorgt niet enkel voor ergernis, maar is daarnaast ook gevaarlijk.

Een ontspannende fietstocht kan eindigen met een lekke band of valpartij. Tijdens het maaien van gras of het oogsten van andere gewassen komt het zwerfvuil in het voer van de dieren terecht met alle gevolgen van dien.

De gemeente Waarschoot heeft de gewoonte om ieder jaar op de derde zaterdag van maart een zwerfvuilactie te organiseren. Zo ook in 2018: op zaterdag 17 maart 2018 maken we Waarschoot klaar voor een zwerfvuilvrije start van de lente! We komen samen om 09.00 uur aan het Cultureel Centrum, Nieuwstraat 8, 9950 Waarschoot, waar we het materiaal uitdelen en dan vertrekken naar de verschillende delen van de gemeente om zwerfvuil op te ruimen. Om 12.00 uur spreken we opnieuw af aan het Cultureel Centrum waar alle vrijwilligers een kom warme soep en een broodje aangeboden krijgen van de gemeente.

Onze gemeente heeft een oppervlakte van bijna 22 km², er zijn dus heel wat handen nodig om al het afval op te ruimen! Iedereen is welkom!

 

Wensen jij en je familie, vrienden, vereniging, bedrijf of school, … een handje te helpen met de zwerfvuilactie? Geef dan voor 13 maart je gegevens door aan de milieu- en duurzaamheidsambtenaar zodat we ook voor jullie het nodige materiaal (afvalzakken, fluohesjes, handschoenen en afvalgrijpers) kunnen voorzien! Je vindt ook een formulier op de site.

Scholen, bedrijven of verenigingen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken krijgen een extra duwtje in de rug en kunnen een subsidie verkrijgen voor het opruimen van zwerfvuil (meer info en het aanvraagformulier via de gemeentelijke website). Ook deelname aan de gemeentelijke zwerfvuilactie wordt betoelaagd!

 

MEER INFO

Milieu- en duurzaamheidsambtenaar
e milieu@waarschoot.be
t 09 250 59 18

Nieuwsoverzicht
Zwerfvuilactie 2018

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp 1/19950 Waarschoot
Tel. tel.
09 250 59 17
Fax fax
09 250 59 55
e-mail
milieu@waarschoot.be