naar inhoud

Waarschoot investeert in lokale economie

23 maart ’18 (vr)
De gemeente Waarschoot blijft investeren in lokale economie. Dat hebben we de laatste twee jaar op verschillende manieren proberen doen. Zo krijgen we in Waarschoot een bedrijvige kern die zin heeft om onze inwoners van de beste kwalitatieve producten te voorzien.

EROVstudie

Het verhaal begint zo’n twee jaar geleden wanneer Waarschoot aan de provincie Oost-Vlaanderen vraagt om een studie uit te voeren over het lokale economische klimaat. Daarin wordt snel duidelijk dat Waarschoot een boost kan gebruiken. We merken dat we veel familiezaken hebben die vaker beginnen te worstelen met de overname van hun zaak. Tijd om in actie te schieten.

De Waarschootbon

In 2017 lanceren we de Waarschootbon. De Waarschootse waardebon was in eerste instantie een manier waarop we als gemeente onze jubilarissen, vrijwilligers en partners konden bedanken voor hun inzet en verassen met een leuk geschenk. Dit interne product had eigenlijk wel veel meer potentieel en dus beslisten we om de bon open te stellen voor iedereen die er eentje wil geven aan iemand anders. Op die manier konden we de lokale economie een hart onder de riem steken door economische middelen lokaal te laten circuleren. Enkel in Waarschoot kan je de bon gebruiken.

De WaarschootAPP

Hoe kunnen we als gemeente lokale shoppers in de winkels krijgen van onze lokale handelaars? Naast de Waarschootbon wilden we ook de versnipperde informatie op het internet gaan centraliseren op 1 plaats. In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen ontwikkelde de gemeente Waarschoot de WaarschootAPP die we graag aan je voorstellen. Iedereen met een smartphone die recentere versies van Android of iOS draait, kan de app installeren en vindt er onze lokale handelaar terug. Weten wanneer een winkel open is? Geen probleem! Wil je de laatste aanbiedingen van de winkels ontdekken? Dat kan! Geen zin om een route uit te stippelen naar de dichtstbijzijnde bakker of apotheek? Makkelijk, gewoon op het adres klikken en je navigatie systeem neemt het over!

Subsidie voor de renovatie van je gevel of een leegstaand handelspand

De laatste stap die we namen om onze lokale economie op te krikken is hulp bieden bij de vaak dure investeringen die kleine ondernemers vaak moeten doen. Zo kon Waarschoot samen met de hulp van VLAIO subsidies vrijmaken voor ondernemers die hun gevel willen renoveren of starters die een leegstaand handelspand onder handen willen nemen. De subsidies zijn uiteenlopend en kunnen tot maximum €10.000 bedragen. Administratief valt het ook best mee: je vraagt een principiële goedkeuring voor de werken zodat je van start kunt gaan met de werken of de juiste meldingen en procedures kan starten. Bij de uitbetaling vragen we een volledig dossier met alle correcte informatie van je. Als je meer informatie wil, dan helpen onze collega’s op de dienst grondgebiedzaken je graag verder.

Wil je alles nog eens rustig nalezen, dan kan je terecht op www.waarschoot.be/OndernemendWaarschoot

 

 

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp 1/19950 Waarschoot
Tel. tel.
09 250 59 17
Fax fax
09 250 59 55
e-mail
milieu@waarschoot.be

Lees meer artikels over